Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui, de Lluís Maria Xirinacs

Tercera Via cobertaAquest llibre ens parla d’una economia nova que resoldria la difícil situació actual, i que donaria resposta a la indignació i a la perplexitat de la majoria de gent de bona fe que no veuen sortida a la crisi que vivim.

Aquesta obra inacabada és fruit de dos encontres que la feren possible. El primer, el d’un jove d’uns 14 anys anomenat Agustí Chalaux (1911-2006), que va assistir a una conferència impartida pel banquer Horace Finaly (1871-1945), llavors president de la Banca de París i del Països Baixos (Paribas). D’aquell encontre en nasqué una intensa amistat entre tots dos que durà uns catorze anys i l’aprenentatge, per part del mateix Agustí, d’una sèrie de secrets amagats provinents de la casta superior dels grans banquers. Després, els seus camins se separaren.

El segon encontre, en els anys 1979-1980, fou el d’un Agustí Chalaux ja madur, que va anar al darrere d’en Lluís Maria Xirinacs (1932-2007), ex-sacerdot catòlic, diferents cops candidat al Premi Nobel de la Pau, lluitador per l’amnistia dels presos, en favor dels drets i llibertats, ex-senador independent per Barcelona en un Senat constituent, i un polític ètic com pocs. L’Agustí cercava proposar-li d’estudiar plegats un nou model polític, econòmic i social alternatiu als dos (anti)sistemes imperants durant la passada Guerra Freda.

Llegir el text

Aquesta entrada ha esta publicada en Agusti Chalaux, ciencies socials, Lluis Maria Xirinacs, publicacions, Texts en catala. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.