Xerrades amb Manuel Garcia a Cornellà de Llobregat, amb Jordi Griera a Ecoconcern i amb Núria Roig, Dolors Marín i Brauli Tamarit a La Sentió de Sió.

Sumari:
1. Presentació.
2. Xerrada amb Manuel Garcia sobre la lluita no violenta de Xirinacs, dimarts 12/12 a Cornellà de Llobregat.
3. «La Moneda telemàtica, i les monedes locals. Una oportunitat per un nou país», xerrada dimarts 12/12 a càrrec de Jordi Griera.
4. La desobediència no violenta de Xirinacs, acte divendres 15/12 a La Sentiu de Sió.

1. Presentació.

En aquesta tramesa del Centre d’Estudis Joan Bardina us informem de tres esdeveniments propers en el temps de frapant actualitat.

Aquest dimarts 12 de novembre us oferim una xerrada amb en Manuel Garcia, a Cornellà de Llobregat.

El mateix dia, en Jordi Griera imparteix una altra xerrada al Casc Antic de Barcelona.

Finalment, el divendres 15 de novembre tindrem una xerrada amb Núria Roig, Dolors Marín i Brauli Tamarit, a La Sentiu de Sió.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.


Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. Xerrada amb Manuel Garcia sobre la lluita no violenta de Xirinacs, dimarts 12/12 a Cornellà de Llobregat.

Dejuni col·lectiu pels presos polítics a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).

Dimarts, 12 de desembre a les 19 hores xerrada amb Manuel García de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs, sobre la lluita no violenta de Xirinacs.

Activitat en el marc del dejuni col·lectiu pels presos polítics del 10 de novembre al 20 de desembre, al Casal Parroquial Santa Maria, de Cornellà de Llobregat.

Més informació a:

http://www.famdellibertat.cat

Apunta-t’hi al correu:

dejuni.cornella@gmail.com

Organitza:

– Fam de Llibertat.
– Òmnium Cultural del Baix Llobregat, Cornellà de Llobregat.
– Assemblea Nacional Catalana de Cornellà de Llobregat.


3. «La Moneda telemàtica, i les monedes locals. Una oportunitat per un nou país», xerrada dimarts 12/12 a càrrec de Jordi Griera.

Dimarts 12-12-2017 a les 19h30′ al Carrer Carders, 12, principal, al Casc Antic, de Barcelona, a la seu de l’associació RAI (Recursos d’Animació Intercultural).

Xerrada col·loqui:

«La Moneda telemàtica, i les monedes locals. Una oportunitat per un nou país» a càrrec de Jordi Griera, enginyer industrial (coordinador de PaisConscient.cat, president d’Ineval.org i membre d’honor del Centre d’Estudis Joan Bardina.org).

El panorama de les monedes socials i complementàries s’ha multiplicat des de la darrera xerrada amb en Jordi Griera a Ecoconcern-Innovació Social. Aquest cop ens explicarà l’evolució del diner, les possibilitats per a una república i alguns dels projectes actualment en marxa que són més significatius.

Actualment Jordi Griera és coordinador de País Conscient (http://paisconscient.ineval.org), president d’Ineval (http://ineval.org) i membre d’honor del Centre d’Estudis Joan Bardina (http://bardina.org).


4. La desobediència no violenta de Xirinacs, acte divendres 15/12 a La Sentiu de Sió.

Xerrada i passi del documental «Xirinacs, de l’amnistia a la independència».

Divendres, 15 de desembre de 2017.
Sala Polivalent, 20 hores.
La Sentiu de Sió (La Noguera).

Lluís Maria Xirinacs va ser un lluitador antifranquista, senador independent i una de les veus més crítiques amb la transició espanyola. Va ser una persona honesta que va vèncer la temptació del suborn i va donar suport a totes les causes justes, sense excepció. Avui, més que mai, és oportú recuperar la seva obra.

L’acte consistirà en una xerrada, amb l’exposició de les accions no violentes que Lluís Maria Xirinacs dugué a terme al llarg de la seva vida, de les motivacions profundes que menen aquesta forma de lluita i del seu pensament.

Hi intervindran Dolors Marín, Brauli Tamarit i Núria Roig, en representació de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs i del Centre d’Estudis Joan Bardina.

Es complementarà amb el passi del documental: «Xirinacs, de l’amnistia a la independència». 2001. (Duració: 30 minuts).

En aquest audiovisual, és el mateix Lluís Maria Xirinacs qui explica com va viure en primera persona l’anomenada «transició»; la seva plantada, conjuntament amb els «Captaires de la Pau», davant la presó Model per l’amnistia dels presos polítics; la seva visió del moment i les conseqüències que es derivaren dels diversos posicionaments individuals i col·lectius. També s’hi reflecteix la Plantada a la plaça de Sant Jaume del 2000 per impulsar l’Assemblea dels Països Catalans.

Organitza:

CDR La Sentiu de Sió.

Col·labora:

Ajuntament de la Sentiu de Sió.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Assemblea Nacional Catalana, Barcelona, Brauli Tamarit, Cornellà de Llobregat, Dolors Marin Tuyà, Ecoconcern-Innovació Social, Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, La Sentiu de Sió, Manuel Garcia, Núria Roig Esteve, Òmnium Cultural, videoforums, xerrades-debats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.