Dejuni per la llibertat dels presos polítics i els exiliats. Obsolescència programada als mòbils. Letargia. Canal Bardina de Telegram.

Sumari:
1. Presentació.
2. Apunta’t al dejuni per la llibertat dels presos polítics i els exiliats.
3. Web Bardina: «El teu mòbil, la teva tele i la teva nevera es moriran i qui te les va vendre sap quan».
4. Web Bardina: «Letargia», per Dolors Marín Tuyà.
5. Canal Bardina de Telegram.

1. Presentació.

A sol·licitud d’un representant de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), se’ns ha demanat el nostre suport a una campanya de dejuni col·lectiu per la llibertat dels presos polítics i els exiliats. Us informem doncs, de l’acte de presentació que es realitzarà aquest dimarts 27 de febrer a les 19 hores als Caputxins de Sarrià de Barcelona.

En aquest més breu missatge del Centre d’Estudis Joan Bardina, també us informem d’un article que denuncia l’obsolescència programada, especialment en els telèfons mòbils o cel·lulars.

A continuació, compartim l’article de la psicòloga Dolors Marín, estudiosa del model filosòfic de coneixement de la realitat de Lluís Maria Xirinacs, el «Globàlium», que ens escriu sobre la necessitat d’interrompre temporalment l’activitat per poder-la realitzar després amb més eficiència.

Finalment, us informem del Canal Bardina, des del qual podeu estar informats en els vostres diferents dispositius de les novetats que us fem arribar.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.


Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. Apunta’t al dejuni per la llibertat dels presos polítics i els exiliats.

Us informem que aquest dimarts 27 de febrer hi haurà un acte informatiu del dejuni en favor de la llibertat dels presos polítics i el retorn del exiliats als Caputxins de Sarrià, de Barcelona, a les 19 hores.

Per què un dejuni?

El poble de Catalunya pateix una asfíxia cada dia més gran en la seva lliure expressió democràtica i l’existència de veritables ostatges polítics n’és la mostra més evident.

Si els ostatges són persones retingudes per la força, per a l’alliberament de les quals s’exigeixen contrapartides des dels xantatges més diversos, els presos polítics i els governants catalans forçats a exiliar-se s’han convertit en ostatges inequívocs de l’Estat espanyol. I, com ells, també ho són centenars d’alcaldes i tantes altres persones d’organitzacions que treballen democràticament per l’emancipació nacional de Catalunya, víctimes d’una persecució politicojudicial convertida en causa general, que és un atac flagrant als drets més fonamentals de la persona.

L’existència a Catalunya de dirigents polítics i socials que no poden exercir la seva tasca cívica o el seu mandat electoral en ser perseguits per la justícia, a causa de les seves activitats polítiques democràtiques, suposa una violació dels drets humans i polítics més elementals a la qual cap demòcrata no s’hauria d’acostumar ni n’hauria de ser còmplice, amb independència de la seva ideologia política o model de país.

A iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana i en col·laboració amb altres col·lectius i entitats, promovem l’acció d’UN DEJUNI COL·LECTIU per posar de manifest el dèficit democràtic que viu l’Estat espanyol i la privació de llibertats a la qual estan sotmesos Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, com a líders de l’ANC i d’Òmnium, així com també els membres del Govern legítim de Catalunya Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Antoni Comín, Lluís Puig i el president Carles Puigdemont.

Prou d’ostatges!

No hi ha prou presons per a tanta dignitat.

Llibertat per als presos polítics i exiliats!

Més informació a:

http://www.prouostatges.cat/


3. Web Bardina: «El teu mòbil, la teva tele i la teva nevera es moriran i qui te les va vendre sap quan».

Hem creat la pàgina corresponent a l’article titulat «El teu mòbil, la teva tele i la teva nevera es moriran i qui te les va vendre sap quan», escrit per Daniel Ramírez pel diari digital «El Español», el diumenge, 25 de febrer de 2018.

«La classificació inclosa ordena els electrodomèstics habituals segons la seva vida útil. L’obsolescència programada funciona des de principis del segle XX. La millora tecnològica i la societat de consum s’incrementen, més si és possible, el seu radi d’actuació (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/el-teu-mobil-la-teva-tele-i-la-teva-nevera-es-moriran-i-qui-te-les-va-vendre-sap-quan-cat.htm

Agraïm a Benito Muros, President de la Fundació FENISS (http://feniss.org), l’haver-nos fet arribar aquest reportatge.


4. Web Bardina: «Letargia», per Dolors Marín Tuyà.

Hem introduït l’article escrit per la Dolors Marín Tuyà titulat «Letargia», publicat en el rotatiu «Penedès Econòmic» aquest mes de gener del 2018.

«Letargia és repòs, deixar de funcionar. Quietud, vida latent. Podríem evitar moltes malalties individuals i socials, sabent alternar (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/dolors-marin-tuya-letargia-cat.htm

Agraïm la labor feta per la Dolors Marín en redactat aquest escrit.


5. Canal Bardina de Telegram.

Us informem que disposem del Canal Bardina dins del servei de missatgeria de «Telegram», canal públic accessible mitjançant el següent enllaç:

https://t.me/JoanBardina

En aquest canal podreu saber les nostres novetats i compartir-les mitjançant els vostres dispositius mòbils.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Assemblea Nacional Catalana, Barcelona, Benito Muros Perfecto, dejuni, Dolors Marin Tuyà, ecologia, FACUA, Fundació FENISS, letargia, Luis Calleja, Organització de Consumidors i Usuaris OCU, presentacions, sense obsolescència programada, Texts en castella, Texts en catala. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.