Protecció de dades. 23è aniversari de l’Escola Finaly. El dret a la salut: Tres tallers amb Luis de Miguel Ortega.

Sumari:
1. Presentació.
2. Protecció de dades.
3. 19-5-2018. 23è aniversari de l’Escola Finaly.
4. El dret a la salut: Tres tallers amb Luis de Miguel Ortega.

1. Presentació.

Des d’aquesta tramesa del Centre d’Estudis Joan Bardina us recordem la nova normativa de protecció de dades aplicada als nostres llistats.

Us preguem que sigueu pacients, doncs moltes, per no dir totes, les llistes de subscripció d’origen europeu van avisant de l’aplicació d’aquesta norma.

Un dels nostres propòsits es continuar publicant gratuïtament per Internet, en col·laboració amb la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, els articles i escrits del seu fundador, per la qual cosa us agraïm la vostra fidelitat per seguir rebent les novetats que anem incorporant als nostres recursos d’Internet.

També us informem del 23è aniversari de l’Escola Finaly, entitat amiga amb finalitats similars al Centre d’Estudis Joan Bardina.

Finalment, compartim amb vosaltres la convocatòria d’unes sessions de formació sobre el dret a la salut que imparteix el qui fou infermer i ara advocat Luis de Miguel Ortega dins del local de Barcelona de l’associació amiga Plural 21.

Luis de Miguel combina els seus coneixement terapèutics amb els de dret amb l’objectiu d’evitar els abusos de poder en l’àmbit de la salut. Ens adonem, doncs, que les dues especialitats entrellaçades generen un coneixement comú que no és assolible si les especialitats van per separat.

Per a subscriure-vos al llistat de l’associació amiga Plural 21 podeu enviar una sol·licitud presentant-vos a l’adreça de correu info@plural-21.org


Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. Protecció de dades.

Properament entrarà en vigor la nova normativa de protecció de dades europea, Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d’abril de 2016 (RGPD) i estem adequant la nostra Política de Privacitat.

És per això que us informem que a partir del 25 de maig del 2018 continuarem protegint les vostres dades, ara segons els nous requeriments de la norma europea.

Aquest Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d’abril de 2016 (RGPD) comporta que:

– Els responsables del tractament de les vostres dades personals són els gestors de la llista de correu del Centre d’Estudis Joan Bardina.
– Les vostres dades no seran comunicades a tercers sense previ consentiment.

En cas que no desitgeu rebre cap més e-mails des d’aquesta adreça ens ho podeu comunicar a info@bardina.org

Moltes gràcies per la vostra atenció, interès i col·laboració.


3. 19-5-2018. 23è aniversari de l’Escola Finaly.

El passat dissabte, 19 de maig del 2018, fou el 23è aniversari de la creació de l’Escola Finaly, fruit de la iniciativa de Miquel Chicano amb l’Agustí Chalaux i Lluís Maria Xirinacs que, a l’igual que el Centre d’Estudis Joan Bardina, ens dediquem a difondre les propostes polítiques, econòmiques i socials contingudes en el Sistema General, amb la finalitat d’establir una societat amb menys corrupció, misèria material i abusos de poder.

Us recordem l’enllaç del seu lloc web que també comparteix alguns dels materials elaborats per l’equip encapçalat per en Chalaux i en Xirinacs: http://finaly.org

Des d’aquí la nostra felicitació per l’aniversari i el desig de continuar actualitzant els objectius d’aquest projecte fins la seva consecució.


4. El dret a la salut: Tres tallers amb Luis de Miguel Ortega.

25, 26 i 27 de maig de 2018 a la seu de Plural-21.

Mòduls formatiu-divulgatius (primer cicle).

Primer mòdul: negligències mèdiques. abusos mèdics.

Divendres, 25 de maig del 2018 de 18 a 22h.

– Veurem els drets dels pacients, especialment el dret al consentiment informat i com és la seva regulació en la legislació nacional i en el Conveni d’Oviedo de Bioètica (1997).

– Estudiarem les vies de defensa que tenen els pacients per fer valer els seus drets, començant per la denúncia administrativa, però també la denúncia penal i la demanda civil.

– Estudiarem el dret a l’honor, el dret de rectificació d’informacions i el dret de reparació que tenen tant els pacients com els professionals que es veuen sotmesos a assetjament mèdic.

Segon mòdul: taller de protecció jurídica de teràpies alternatives-I.

Dissabte, 26 de maig del 2018 de 16 a 20h.

– Veurem la naturalesa jurídica del pacient com a consumidor i usuari de serveis de salut, i el concepte «pacient» com un concepte anacrònic que no té cabuda en un Estat de Dret.

– La realitat és que els productes i serveis de salut actuen en el mercat mitjançant agents econòmics, i la salut ha estat, és i serà sempre un negoci. La nostra missió com a ciutadans és fer que sigui un negoci net i ètic. Estudiarem els Drets dels Consumidors.

– Estudiarem les normes que regulen la publicitat i quins són els aspectes més importants que ha de tenir en compte el professional en promocionar el seu negoci, o una associació per les seves finalitats.

– Parlarem de l’eina de protecció legal més poderosa dels professionals de la Salut: el contracte terapèutic, amb el qual treballarem en grup en casos pràctics.

Tercer mòdul: taller de protecció jurídica de teràpies alternatives-II.

Diumenge, 27 de maig del 2018 de 16 a 20h.

– Estudiarem les principals amenaces legals a què s’enfronten tant el professional de les teràpies alternatives com les associacions, començant per les inspeccions, la denúncia administrativa i l’amenaça de tancament o de cessament d’activitat. Explorarem les defenses del professional o l’associació en aquests casos.

– Abordarem els problemes de la protecció de dades, de l’eliminació de residus, i de la gestió de l’empresa o associació en l’àmbit laboral i tributari.

– Estudiarem la responsabilitat civil (contractual i extracontractual) i penal, i les principals eines que el professional ha d’utilitzar: la defensa i l’atac.

– Realitzarem un treball grupal de Clínica Legal, atenent casos concrets.

Per: Luís de Miguel Ortega, advocat, infermer, llibertari.

Dirigit a pacients, a familiars, a associacions de salut i als professionals de teràpies alternatives de comerç (herbolaris) o de servei (terapeutes) que estiguin interessats en la protecció jurídica dels seus drets com a consumidors, com a usuaris i com a petits empresaris proveïdors.

Col·laboració: Cada mòdul de quatre hores.

Públic en general: 40 euros un mòdul, 70 euros dos mòduls, 100 euros els tres mòduls.

Jubilats, estudiants i persones en atur amb justificant:

35 un mòdul, 60 dos mòduls, 85 els tres mòduls.

Socis de Plural-21: 30 un mòdul, 50 dos mòduls, 70 els tres mòduls.

Més sobre el Conferenciant Luís de Miguel Ortega:

Va ser primer infermer i després es va fer advocat, després de 30 anys cansat de les injustícies que va veure dins dels hospitals on treballava. Entre altres accions rellevants segueix procediment ordinari davant del Ministeri de Sanitat i 14 farmacèutiques per l’ocultació de dades d’eficàcia i perillositat de 35 medicaments en el Jutjat Central del Contenciós de l’Audiència Nacional.

En 2018 Postgrau i Màster en psicoteràpia.

Postgrau en mediació (Universitat. Vic 2004).

Grau i Màster en Dret (Universitat Internacional de la Rioja 2015).

Perit Judicial (Ciències de la Salut, Dret i Seguretat privada) (Universitat. A. Nebrija 2017).

NOTA: Que ningú deixi de venir per raons econòmiques.

Plural-21.
Associació per a la cura de la vida en un planeta viu.
Carrer Cartagena 230, 5è 1a, tocant Carrer Mallorca.
Barcelona.

Telèfon: 93-450.13.00.
E-mail: info@plural-21.org
Web: http://www.plural-21.org

Metro: L2 Encants, L5 Sant Pau i Dos de Maig.

Bus: H8, 19, 20, 33, 34, H10, 45, 47, 50, 51, 62, 92, 117, 192, B24.

Plural-21 a «Google Maps»:

https://maps.google.es/maps?q=Carrer+de+Cartagena,+230,+Barcelona&hl=ca&ll=41.407145,2.179831&spn=0.003722,0.006625&sll=41.692248,1.745868&sspn=3.793924,6.784058&oq=carrer+cartagena,+230&hnear=Carrer+de+Cartagena,+230,+08013+Barcelona&t=m&z=18

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en aniversaris, Barcelona, dret, Escola Finaly, Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, Lluis Maria Xirinacs, Plural 21, privacitat, salut, tallers. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.