Presentació «Sis nits d’agost» a Tarragona i Figueres. Articles de Bea Talegón, Eduard Punset, Gonzalo Boye, Lluís-Ignasi Pastrana Icart i Jorge Molinari.

Sumari:
1. Presentació.
2. 19-6-2019. Presentació «Sis nits d’agost» a Tarragona.
3. 20-6-2019. Presentació «Sis nits d’agost» a Figueres.
4. Web Bardina: «Un estudi demostra el frau electoral a les eleccions del 21D a Catalunya», per Beatriz Talegón.
5. Web Bardina: «Per què he de callar?», per Eduard Punset.
6. Web Bardina: «Aquí no passaria», per Gonzalo Boye.
7. Web Bardina: «Silenci… Rebel·leu-vos», per Lluís-Ignasi Pastrana Icart.
8. Blog «Abordant això gris, que sembla la teoria»: «El després què», «Comunistes…», «José Pepe Mujica» i «El pes-real», de Jorge Aniceto Molinari.

1. Presentació.

En aquesta tramesa del Centre d’Estudis Joan Bardina us anunciem dues presentacions consecutives del llibre «Sis nits d’agost» de Jordi Lara, llibre que recrea els darrers sis dies de Lluís Maria Xirinacs. Les presentacions estan anunciades una per dimecres 19 de juny del 2019 a Tarragona i l’altra l’endemà dijous 20 a Figueres.

A continuació, us oferim un article escrit redactat per la Bea Talegón presentant un estudi on es demostraria que s’haurien comès diversos actes de frau electoral a les eleccions del 21 de desembre del 2018.

Recordem el recentment desaparegut intel·lectual Eduard Punset amb un escrit seu del 9 de novembre del 2017 que no ha perdut gens la seva actualitat.

El jurista Gonzalo Boye ens informa del procés pel qual fou empresonat injustament l’expresident del Brasil Lula da Silva, quan aquest intentava tornar a presentar-se en unes eleccions presidencials, en una forma de guerra judicial, anomenada «lawfare» en anglès, que s’ha imposat com a arma de guerra partidista contra els competidors polítics.

Després, en Lluís-Ignasi Pastrana Icart ens descriu un resum de les accions del col·lectiu «Silenci… Rebel·leu-vos» davant les seus judicials de Tarragona i Madrid.

Finalment, el nostre col·laborador a l’Uruguai, Jorge Aniceto Molinari, aporta quatre nous articles en castellà pel seu bloc «Abordando eso gris, que parece la teoría» («Abordant això gris, que sembla la teoria»).

En aquests articles d’aquest exempleat bancari jubilat descriu, entre altres temes, la manca de propostes polítiques concretes i efectives dels partits que puguin encarar el greus problemes econòmics actuals, tenint en compte que el mateix Lenin va arribar a preveure que algun dia els conglomerats empresarials assolirien un poder superior al dels mateixos estats. Tal com va dir el fundador de la nostra entitat, Agustí Chalaux, la moneda és un factor clau per tal d’encarar certs problemes, com per exemple l’evasió fiscal, que provoca un aprimament dels pressupostos dels estats.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

 

Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. 19-6-2019. Presentació «Sis nits d’agost» a Tarragona.

Homenatge a la figura de Lluís Maria Xirinacs.

Amb la intervenció de Jordi Lara, autor del llibre «Sis nits d’agost».

Concepció Benet, Professora de llengua i literatura catalanes.

Dimecres, 19 de juny del 2019.

19 hores a la Sala d’actes de la Biblioteca Pública de Tarragona. Carrer Fortuny, 30.

Òmnium Cultural Tarragona. Llengua, cultura, país.
Edicions de 1984.

3. 20-6-2019. Presentació «Sis nits d’agost» a Figueres.

Edicions de 1984 i la Biblioteca Fages de Climent us conviden a la presentació de «Sis nits d’agost» de Jordi Lara. La novel·la misteriosa de Lluís Maria Xirinacs.

La periodista Anna Teixidor conversarà amb l’autor del llibre, Jordi Lara.

Dijous, 20 de juny del 2019 a les 19 hores 30 minuts.

Biblioteca Fages de Climent. Plaça del Sol, 11 (Figueres).

Ajuntament de Figueres.
Biblioteca Fages de Climent.
Edicions de 1984.

4. Web Bardina: «Un estudi demostra el frau electoral a les eleccions del 21D a Catalunya», per Beatriz Talegón.

Hem introduït, dins dels apartats d’opinió en català i en castellà, l’article titulat «Un estudi demostra el frau electoral a les eleccions del 21D a Catalunya», escrit per Beatriz Talegón, publicat al rotatiu «Diario 16», el dilluns, 4 de març del 2019.

Un estudi demostra el frau electoral a les eleccions del 21D a Catalunya.

«L’economista David Ros ha demostrat en un informe com el frau electoral i l’obstaculització del vot a les eleccions catalanes han desvirtuat la composició del Parlament de Catalunya (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/diario-16-beatriz-talegon-un-estudi-demostra-el-frau-electoral-a-les-eleccions-del-21d-a-catalunya-cat.htm

5. Web Bardina: «Per què he de callar?», per Eduard Punset.

Hem introduït, dins dels apartats d’opinió en català i en castellà, l’article titulat «Per què he de callar?», escrit per Eduard Punset, publicat al rotatiu «La Vanguardia», el dijous, 9 de novembre del 2017.

Per què he de callar?

«Per primera vegada en molt de temps, recordo els primers deu anys dels meus ja llargs vuitanta-un, l’aniversari dels quals el celebro justament avui, (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/la-vanguardia-eduard-punset-per-que-he-de-callar-cat.htm

6. Web Bardina: «Aquí no passaria», per Gonzalo Boye.

Hem introduït, dins dels apartats d’opinió en català i en castellà, l’article titulat «Aquí no passaria», escrit per Gonzalo Boye, publicat al mitjà digital «El Nacional», el divendres, 14 de juny del 2019.

Aquí no passaria.

«A través de la magnífica feina dels periodistes de «The Intercept» Glenn Greenwald i Victor Pougy, hem pogut descobrir la trama corrupta, i colpista, existent al Brasil mitjançant la qual (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/el-nacional-gonzalo-boye-aqui-no-passaria-cat.htm

7. Web Bardina: «Silenci… Rebel·leu-vos», per Lluís-Ignasi Pastrana Icart.

Hem introduït, dins dels apartats d’opinió en català i en castellà, l’article titulat «Silenci… Rebel·leu-vos», escrit per Lluís-Ignasi Pastrana Icart, publicat al diari digital «El Punt Avui+», el dimarts, 18 de juny del 2019.

Agraïm a en Martí Olivella la tramesa de la informació de l’article original.

Silenci… Rebel·leu-vos.

«L’acció de «Silenci… Rebel·leu-vos», en bona part, està inspirada en la frase de Luther King «La major tragèdia no és la brutalitat dels homes dolents, sinó (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/lluis-ignasi-pastrana-icart-silenci-rebel-leu-vos-cat.htm

8. Blog «Abordant això gris, que sembla la teoria»: «El després què», «Comunistes…», «José Pepe Mujica» i «El pes-real», de Jorge Aniceto Molinari.

Us informem que hem introduït en el blog «Abordando eso gris, que parece la teoría» («Abordant això gris, que sembla la teoria»), els articles en castellà titulats «El després què», «Comunistes…», «José Pepe Mujica» i «El pes-real» accessibles mitjançant els enllaços següents:

«El después qué» («El després què»). Lunes, 20 de Mayo de 2019.

«En el mundo actual se puede decir, que son muy pocos los gobiernos que hoy saben que van a hacer a la mañana siguiente. Los propios complejos empresariales multinacionales que en pugna gobiernan el mundo preguntados por una perspectiva a mediano y largo plazo su respuesta sin dudas que estaría también llena de interrogantes e incertidumbres (…)».

En el món actual es pot dir, que són molt pocs els governs que avui saben que faran a la matinada següent. Els propis complexos empresarials multinacionals que en pugna governen el Món preguntats per una perspectiva a mig i llarg termini la seva resposta sens dubtes que estaria també plena d’interrogants i incerteses (…)».]

http://eso-gris.blog.pangea.org/2019/05/20/el-despues-que/

«Comunistas…» («Comunistes…»). Martes, 28 de Mayo de 2019.

«En 1781, (no hace tanto tiempo, para un ser humano es mucho, para una sociedad apenas un suspiro en el tiempo) la revolución francesa con libertad, fraternidad e igualdad, conmovía las bases feudales de la sociedad y hacía del desarrollo de la naciente burguesía un nuevo centro para el desarrollo del aparato productivo de la humanidad (…)».

En 1781, (no fa tant de temps, per a un ésser humà és molt, per a una societat a penes un sospir en el temps) la revolució francesa amb llibertat, fraternitat i igualtat, commovia les bases feudals de la societat i feia del desenvolupament de la naixent burgesia un nou centre per al desenvolupament de l’aparell productiu de la humanitat (…)».]

http://eso-gris.blog.pangea.org/2019/05/28/comunistas/

«José Pepe Mujica». Sábado, 1 de Junio de 2019.

«Cuando en setiembre del 2013, el entonces Presidente José Mujica, hacía su exposición ante la Asamblea General de las Naciones Unidas (ONU), no fueron pocos los amigos que me felicitaban porque el Presidente de la República había abordado a nivel del mundo aquellos puntos por los cuales venía bregando en cada una de las oportunidades que me era posible (…)».

Quan en setembre del 2013, el llavors President José Mujica, feia la seva exposició davant l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU), no van ser pocs els amics que em felicitaven perquè el President de la República havia abordat a nivell del món aquells punts pels quals venia bregant en cadascuna de les oportunitats que m’era possible (…)».]

http://eso-gris.blog.pangea.org/2019/06/01/jose-pepe-mujica/

«El peso-real» («El pes-real»). Sábado, 8 de Junio de 2019.

«Se reunieron el Presidente de Argentina, Ing. Mauricio Macri y de Brasil, Sr. Jair Bolsonaro –creo que tiene grado militar– y anunciaron que van a crear el «peso-real» como medida monetaria común entre ambos países, invitando además a Uruguay y Paraguay, con la aspiración de que cuando sea derrocado el Presidente Constitucional Nicolás Maduro, se incorpore Venezuela. Ni siquiera hablan de elecciones, que es precisamente lo que les preocupa en sus respectivos países (…)».

Es van reunir el President de l’Argentina, Enginyer Maurici Macri i del Brasil, Sr. Jair Bolsonaro –crec que té grau militar– i van anunciar que crearan el «pes-real» com a mesura monetària comuna entre tots dos països, convidant a més a l’Uruguai i Paraguai, amb l’aspiració que quan sigui enderrocat el President Constitucional Nicolás Maduro, s’incorpori Veneçuela. Ni tan sols parlen d’eleccions, que és precisament el que els preocupa en els seus respectius països (…)».]

http://eso-gris.blog.pangea.org/2019/06/08/el-peso-real/

Agraïm la col·laboració de Jorge Aniceto Molinari en proporcionar-nos aquests articles.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Agusti Chalaux, Anna Teixidor, Argentina, Beatriz Talegón Ramos, Brasil, Catalunya, comunisme, Diario 16, economia, Eduard Punset Casals, El Punt Avui+, eleccions, Figueres, fraternitat, Gonzalo Boye Tusset, igualtat, Jair Messias Bolsonaro, Jordi Lara Surinyach, Jorge Aniceto Molinari, José Alberto Mujica Cordano Pepe Mujica, justicia, llibertat, llibertat d'expressió, Lluis Maria Xirinacs, Lluís-Ignasi Pastrana Icart, Luiz Inácio Lula da Silva, Madrid, manifestacions, Mauricio Macri, Nicolás Maduro Moros, no violencia, ONU, Paraguai, presentacions, Tarragona, Texts en castella, Texts en catala, The Intercept, Uruguai, Veneçuela, Victor Pougy, Vladímir Ilitx Uliànov Lenin. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.