«Al servei d’aquest poble», tots els articles en castellà. Diaris de presó. Entrevista al jurista Josep Jover. Article de Carme Juncà. Iniciatives de la Neus Dalmau. Exemple de lluita transversal. Fam de Llibertat.

Sumari:
1. Presentació.
2. Web Bardina: «Al servei d’aquest poble» («Al servicio de este pueblo»). Tots els articles de Lluís Maria Xirinacs d’aquesta secció en castellà.
3. Web Bardina: «L’espectacle obsessiu», de Lluís Maria Xirinacs.
4. Web Bardina: «Entro en el gran buit», de Lluís Maria Xirinacs.
5. Web Bardina: Josep Jover: «El TC està per sota el Tribunal de Luxemburg».
6. Web Bardina: «Jocs finits i jocs infinits», per Carme Juncà Campdepadrós.
7. Blog Xirinacs: «X Aniversario: ¡Xirinacs Vivo!» y «LEAD. Laboratorio de Expresiones Artísticas y Desarrollo».
8. Web Bardina: «Navarra, pionera del front antinuclear», per Daniel Burgui Iguzkiza.
9. «Fam de Llibertat». Cerimònia d’inici del dejuni.

1. Presentació.

En aquesta tramesa del Centre d’Estudis Joan Bardina us oferim els 397 articles de Lluís Maria Xirinacs de la seva secció completa «Al servei d’aquest poble» («Al servicio de este pueblo») en castellà. Esperem que amb aquesta aportació molta gent que no coneix encara aquest savi lluitador pugui entendre el seu recorregut com a senador amb uns textos molts dels quals no han perdut actualitat i que poden ser inspiració per altres pobles del Planeta.

També us oferim els dos llibres del seu diari de presó: «L’espectacle obsessiu» i «Entro en el gran buit», crònica en català del seu captiveri, situació que altres persones han patit, pateixen o poden patir de forma en molts casos injusta.

A continuació, compartim una entrevista amb l’advocat Josep Jover, que tracta de la defensa jurídica d’aquelles persones que lluiten per la llibertat de la seva nació.

Després, la Carme Juncà, estudiant del «Globàlium», el model filosòfic de coneixement de la realitat de Xirinacs, ens il·lustra amb un article descriptiu del mateix. Recordem que a la seu de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs s’imparteixen cursos d’aquesta disciplina.

Seguidament, us oferim dos documents en català relatius a la labor de l’artista polifacètica Neus Dalmau, gran amiga i seguidora del «Xiri».

Com a contribució complementària, donem a conèixer un article sobre la lluita pionera antinuclear a Navarra, com a exemple de moviment transversal amb un objectiu concret. Una causa justa que aplega persones, col·lectius i entitats de diferents ideologies i orígens.

Finalment, us informem de la iniciativa que un grup de persones seguidores de Xirinacs està duent a terme, consistent en fer un dejuni en favor dels representants del poble sancionats per defensar la llibertat de la nació a la qual pertanyen. Conviden a afegir-nos en la mesura de les possibilitats respectives de cadascú. Us informem del seu lloc web.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.


Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. Web Bardina: «Al servei d’aquest poble» («Al servicio de este pueblo»). Tots els articles de Lluís Maria Xirinacs d’aquesta secció en castellà.

Hem creat les pàgines corresponents a l’índex i als 397 articles de la versió castellana completa de la secció «Al servei d’aquest poble» («Al servicio de este pueblo»), escrits per Lluís Maria Xirinacs en el diari «Avui» quan era senador independent a les corts constituents espanyoles entre els anys 1977 i 1979.

L’enllaç de l’índex de la versió castellana, «Al servicio de este pueblo», és el següent:

http://www.bardina.org/servicio-pueblo/servicio-pueblo-indice-es.htm

L’enllaç de l’índex de la versió catalana, «Al servei d’aquest poble», que us recordem, és el següent:

http://www.bardina.org/servei-poble/servei-poble-index-cat.htm

Agraïm la gran col·laboració del tècnic informàtic Albert Salvador Cervelló, el qual ha pogut aprofitar excel·lentment les versions castellanes dels articles que vam anar guardant per poder facilitar-nos després les pàgines de tots i cadascun dels textos en aquest idioma. També ens ha facilitat de corregir errades en alguns dels corresponents articles originals en català.


3. Web Bardina: «L’espectacle obsessiu», de Lluís Maria Xirinacs.

Hem introduït, dins del lloc web del Centre d’Estudis Joan Bardina, el fitxer amb el llibre en català: «L’espectacle obsessiu», de Lluís Maria Xirinacs. Primer diari de presó dels dos que va escriure.

Enllaç de la pàgina d’accés al llibre en format «HTML»:

http://www.bardina.org/espectacle-obsessiu/lluis-maria-xirinacs-el-espectacle-obsessiu-cat.htm

El fitxer amb el llibre complet mostra cadascuna de les pàgines originals per separat, una per cada pàgina del fitxer.


4. Web Bardina: «Entro en el gran buit», de Lluís Maria Xirinacs.

Hem introduït el fitxer amb el llibre en català: «Entro en el gran buit», de Lluís Maria Xirinacs. Segon diari de presó dels dos que va escriure.

L’enllaç de la pàgina d’accés al llibre en format «HTML»:

http://www.bardina.org/entro-en-el-gran-buit/lluis-maria-xirinacs-entro-en-el-gran-buit-cat.htm

El fitxer amb el llibre complet mostra cadascuna de les pàgines originals per separat, una per cada pàgina del fitxer.

Agraïm la col·laboració de la Papereria Bon Paper de Lleida per la labor realitzada i als actuals responsables i pencaires de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, sense els quals no seria possible que l’obra original de Lluís Maria Xirinacs sigui posada gratuïtament a disposició de tothom qui tingui Internet.


5. Web Bardina: Josep Jover: «El TC està per sota el Tribunal de Luxemburg».

Hem reproduït l’entrevista a l’advocat Josep Jover titulada: «El TC està per sota el Tribunal de Luxemburg», publicada al diari «El Punt Avui+».

««El procés pot al·legar la llibertat d’expressió recollida a la Carta de Niça, i el TJ ja va dir el 2013 que les seves sentències prevalen sobre el dret constitucional». «No fer cas als catalans és un mal negoci per a Europa» (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/josep-jover-el-tc-esta-per-sota-el-tribunal-de-luxemburg-cat.htm


6. Web Bardina: «Jocs finits i jocs infinits», per Carme Juncà Campdepadrós.

Hem reproduït l’article titulat «Jocs finits i jocs infinits», escrit per l’estudiant del «Globàlium» Carme Juncà Campdepadrós per «El Punt Avui+».

«En la línia de Llull, Xirinacs va dissenyar el «Globàlium» com una eina per pensar la realitat. Volia situar en un mateix model «des de Déu fins a una espardenya», deia (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/carme-junca-campdepadros-jocs-finits-i-jocs-infinits-cat.htm

També hem reproduït el mateix article dins del bloc Xirinacs:

http://www.xirinacs.org/wp/2017/09/15/jocs-finits-i-jocs-infinits-per-carme-junca/

Agraïm a la Carme Juncà la seva contribució a la difusió del coneixement del model filosòfic global de la realitat de Lluís Maria Xirinacs, expressat en aquest article.


7. Bloc Xirinacs: «Xè Aniversari: Xirinacs Viu!» i «LEAD. Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament».

Hem creat dues noves entrades en català dins del bloc Xirinacs, corresponents a dos articles on participa la polifacètica artista Neus Dalmau Corominas, difusora del pensament i la labor de Lluís Maria Xirinacs.

Els enllaços de les dues noves entrades són:

«Xè Aniversari: Xirinacs Viu!»:

http://www.xirinacs.org/wp/2017/09/17/xe-aniversari-xirinacs-viu/

«LEAD. Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament»:

http://www.xirinacs.org/wp/2017/09/17/lead-laboratori-de-expressions-artistiques-i-desenvolupament/

Agraïm a la Neus Dalmau la seva contribució col·laborant en aquests dos articles.


8. Web Bardina: «Navarra, pionera del front antinuclear», per Daniel Burgui Iguzkiza.

Hem reproduït l’article titulat: «Navarra, pionera del front antinuclear», escrit per Daniel Burgui Iguzkiza per Noticias de Navarra.

«L’avantguarda de la lluita ecologista i el primer comitè antinuclear de tot l’Estat va néixer a la Ribera de Navarra; allà es va paralitzar l’any 1974 la construcció d’una central a cinc quilòmetres de Arguedas i va involucrar en la baralla a intel·lectuals, agricultors i fins i tot la Diputació Foral franquista de l’època (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/daniel-burgui-iguzkiza-navarra-pionera-del-front-antinuclear-cat.htm

Aquest article és un excel·lent exemple de com una causa justa aplega un ventall transversal de persones de diferent ideologia. En aquest cas és una causa justa que va aconseguir el seu objectiu en una de les zones en les quals es va plantejar.


9. «Fam de Llibertat». Cerimònia d’inici del dejuni.

Us informem que aquest dimarts 26 de setembre en el pati de la UB, (plaça Universitat de Barcelona) ha acollit, per la «Caputxinada 2017», la cerimònia d’inici del dejuni «Fam de Llibertat».
 
Per dignitat, ni un sol càrrec sancionat.Ja hi ha representants del poble i càrrecs polítics sancionats per defensar el dret a decidir. Aquesta és la condició per iniciar un dejuni voluntari col·lectiu, encadenat, fins aconseguir que ells o elles pugui tornar a exercir les seves funcions.

Esteu convidats a acompanyar-nos o a afegir-vos-hi.

Dejunem: fem salut, fem poble, tenim fam de llibertat.

«Fam de Llibertat» és una plataforma ciutadana integrada solidàriament per totes les persones que ens hi anem inscrivint. Els iniciadors hem estat uns amics de Lluís Maria Xirinacs: Fèlix Simon, Jaume Chalamanch, Jordi Griera i Martí Olivella.

Web:

http://famdellibertat.cat

#Famdellibertat

Fem-ho córrer.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Albert Salvador Cervelló, amnistia, antinuclear, art, autodeterminació, Carme Juncà Campdepadrós, Daniel Burgui Iguzkiza, dejú, ecologia, entrevistes, ERC, Fèlix Simon, filosofia, Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, Jaume Chalamanch, Jordi Griera, Josep Jover, LEAD Laboratori d'Expressions Artístiques i Desenvolupament, Lluis Maria Xirinacs, Marti Olivella, Navarra, Neus Dalmau, Texts, Texts en castella, Universitat de Barcelona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.