Conferència dimarts 9/1 de Benito Muros sobre l’Obsolescència Programada. Document sobre no violència. La jutge Alaya denuncia la manca d’independència judicial. Entrevistes a Arcadi Oliveres i Noam Chomsky. 6 articles de Jorge Molinari. I més.

Sumari:
1. Presentació.
2. Ecoconcern, 9-1-2018. Conferència «L’Obsolescència Programada» a càrrec de Benito Muros (empresari activista i President de FENISS).
3. Web Bardina: «38 idees força per avançar en una estratègia civil noviolenta (…)». Resum del document de Gene Sharp, 1990.
4. Web Bardina: La jutge Alaya: «Els fiscals no mouen un dit si no reben ordres des de Madrid».
5. Web Bardina: Arcadi Oliveres: «Creure en la dignitat humana i associar-nos entre persones per poder avançar».
6. Web Bardina: Noam Chomsky: «Cada llengua constitueix un dipòsit d’una forma concreta de riquesa i varietat cultural».
7. Web Bardina: 6 articles més de Jorge Aniceto Molinari, de la secció «Abordant això gris, que sembla la teoria».
8. Web Bardina: «El dret de lliure determinació dels pobles en els tractats internacionals i a l’Estat espanyol», document completat.

1. Presentació.

En aquesta tramesa del Centre d’Estudis Joan Bardina, us informem en primer lloc de la conferència que impartirà l’empresari activista Benito Muros aquest dimarts 9 de gener del 2018 a la seu de la nostra associació amiga «Ecoconcern-Innovació Social», sobre la lluita contra l’Obsolescència Programada.

A continuació us oferim un document de Gene Sharp sobre la lluita no violenta, resum d’un llibre del mateix autor.

Després us oferim un article on la jutge andalusa Mercedes Alaya denuncia la manca d’independència de diferents estaments de la justícia espanyola.

El professor d’economia Arcadi Oliveres ens ofereix una entrevista molt oportuna de llegir en aquest temps que vivim. També compartim amb vosaltres una altra entrevista, aquest cop al lingüista professor Noam Chomsky, que no ha perdut la seva vigència.

El nostre col·laborador des de l’Uruguai, Jorge Aniceto Molinari, es ofereix sis articles explicant el seu parer sobre la situació en diferents indrets del món, fent en alguns casos especial èmfasi en Llatinoamèrica.

Finalment, hem actualitzat un document ja existent en el nostre lloc web, referent a la legislació internacional i estatal espanyola.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.


Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. Ecoconcern, 9-1-2018. Conferència «L’Obsolescència Programada» a càrrec de Benito Muros (empresari activista i President de FENISS).

Benito Muros, empresari activista i President de la «Fundació Energia i Innovació Sostenible Sense Obsolescència Programada» (FENISS) farà aquest dimarts 9 de gener del 2018 una xerrada sobre l’Obsolescència Programada centrada en aquest recurs generalitzat entre els fabricants d’electrodomèstics i aparells electrònics consistent a introduir elements que provoquen una fi anticipada de la seva vida útil, la qual cosa afavoreix un increment de les deixalles contaminants.

Benito Muros, que ha participat en el rellançament d’un projecte col·lectiu de fabricació de bombetes i punts de llum sense obsolescència programada, és un ferm lluitador contra «els processos immorals i inhumans que apareixen durant les fases de fabricació», així com contra «la política de dependència o «fidelització» que el producte i el fabricant generen sobre el mercat».

L’objectiu d’aquesta trobada és explicar en què consisteix l’obsolescència programada i veure com ens afecta a la societat en el nostre dia a dia. I és que la curta durada dels aparells electrònics genera l’esgotament de matèries primeres, multitud de deixalles en immensos abocadors contaminants de restes electròniques i més despesa econòmica als consumidors.

Per això, la Fundació FENISS treballa per crear un nou model alternatiu a l’obsolescència programada, basat en l’economia del bé comú i amb un major respecte al medi ambient i a les persones.

La conferència tindrà lloc dimarts 9 de gener a les 19h30′ en el centre cultural RAI, carrer Carders, 12, principal, de Ciutat Vella (Barcelona).

Associació Ecoconcern-Innovació Social.

Ecoconcern cerca i difón propostes socialment innovadores des del 1991.

Recursos d’Animació Intercultural (RAI).
Carrer Carders, 12, principal.
08003 Barcelona.
Telèfon: 93-319.03.51.

Per saber-ne més, podeu llegir l’article «Bombetes solidàries» de l’escriptora Teresa Sala:

http://www.bardina.org/nw/escrits/teresa-sala-bernaus-bombetes-solidaries-cat.htm

Més informació a:

http://feniss.org

Enllaç de l’entrada de l’esdeveniment dins del bloc «El racó del debat» de l’associació «Ecoconcern-Innovació Social»:

http://elracodeldebat.blogspot.com.es/2018/01/91lobsolescencia-programada-carrec-de.html


3. Web Bardina: «38 idees força per avançar en una estratègia civil noviolenta (…)». Resum del document de Gene Sharp, 1990.

Hem creat la pàgina del text titulat «38 idees força per avançar en una estratègia civil noviolenta que faci front a usurpacions de les institucions o cops d’estat i a agressions exteriors o ocupacions territorials», resum del document de Gene Sharp de l’any 1990.

«Els països bàltics, –Lituània, Letònia i Estònia–, van declarar la seva independència el 1990 i van haver d’afrontar el gener de 1991 un intent d’agressió per part de les autoritats soviètiques per recuperar-ne el control. Durant aquesta crisis (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/gene-sharp-38-idees-forca-per-avancar-en-una-estrategia-civil-noviolenta-cat.htm

Agraïm la col·laboració d’en Pepe Beúnza, qui ens ha fet arribar l’original català d’aquest resum.


4. Web Bardina: La jutge Alaya: «Els fiscals no mouen un dit si no reben ordres des de Madrid».

Hem creat les pàgines corresponents a l’article titulat «La jutge Alaya: «Els fiscals no mouen un dit si no reben ordres des de Madrid»», publicada al rotatiu «València Plaza», el dijous, 27 d’abril del 2017.

«La magistrada afirma que la ingerència política en la Justícia és total: «No se’m va permetre quedar-me (en el cas ERO) per un vot unànime de PP i PSOE al CGPJ» (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/la-jutge-alaya-els-fiscals-no-mouen-un-dit-si-no-reben-ordres-des-de-madrid-cat.htm


5. Web Bardina: Arcadi Oliveres: «Creure en la dignitat humana i associar-nos entre persones per poder avançar».

Hem creat la pàgina corresponent a l’entrevista feta a l’economista Arcadi Oliveres, titulada «Creure en la dignitat humana i associar-nos entre persones per poder avançar», publicada al rotatiu «El Punt Avui+», el diumenge, 31 de desembre del 2017.

«Catalunya ha patit una repressió inacceptable i això s’ha de dur al Tribunal de Drets Humans d’Europa i a l’ONU. Si la raó va a favor de la llibertat de les persones, hem de continuar mantenint-nos ferms en les nostres expressions (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/arcadi-oliveres-creure-en-la-dignitat-humana-i-associar-nos-entre-persones-per-poder-avancar-cat.htm

Agraïm la concessió d’aquesta entrevista al professor Arcadi Oliveres, la qual cosa ens permet millorar el nivell dels continguts del nostre lloc web.


6. Web Bardina: Noam Chomsky: «Cada llengua constitueix un dipòsit d’una forma concreta de riquesa i varietat cultural».

Hem creat la pàgina corresponent a l’entrevista feta a l’expert lingüista Noam Chomsky, titulada «Cada llengua constitueix un dipòsit d’una forma concreta de riquesa i varietat cultural», publicada a la revista digital «Mètode», el dimarts 1 d’octubre de 2013.

«Noam Avram Chomsky (Filadèlfia, EUA, 1928) va revolucionar el camp de la Lingüística quan el 1957, amb «Syntactic Structures», va argumentar, en contra d’allò establert, que l’adquisició del llenguatge és (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/noam-chomsky-cada-llengua-constitueix-un-diposit-de-una-forma-concreta-de-riquesa-i-varietat-cultural-cat.htm


7. Web Bardina: 6 articles més de Jorge Aniceto Molinari, de la secció «Abordant això gris, que sembla la teoria».

Hem publicat sis articles del col·laborador del Centre d’Estudis Joan Bardina a l’Uruguai, en Jorge Aniceto Molinari.

Els articles, amb les seves versions disponibles i per ordre cronològic del més antic al més recent, són:

«La lliçó de Veneçuela». Montevideo. Dilluns, 16 d’octubre de 2017.

«La crisi econòmica, segueix i seguirà plantejada, perquè en definitiva ja no és un problema exclusivament propi de cada un dels nostres països (…)».

http://www.bardina.org/jorge-aniceto-molinari/jorge-aniceto-molinari-2017-10-16-la-llico-de-venecuela-cat.htm

«Crisis, crisis eren les d’abans. A propòsit de l’elecció argentina». Montevideo. Dimecres, 25 d’octubre de 2017.

«¿Va guanyar Macri o va perdre Cristina Fernández? Per a nosaltres segueix sense aparèixer, per ara, la classe obrera argentina: així de senzill (…)».

http://www.bardina.org/jorge-aniceto-molinari/jorge-aniceto-molinari-2017-10-25-crisis-crisis-eren-les-de-abans-a-proposit-de-la-eleccio-argentina-cat.htm

«Se l’anomena: crisi catalana». Montevideo. Diumenge, 29 d’octubre de 2017.

«Per segona vegada en pocs dies recorreixo a la bona tasca de difusió de textos per a la reflexió i el debat, que fa Néstor, per aportar les meves opinions (…)».

http://www.bardina.org/jorge-aniceto-molinari/jorge-aniceto-molinari-2017-10-29-se-la-anomena-crisi-catalana-cat.htm

«Paradisos fiscals i entitats offshore: regne de la impunitat». Montevideo. Dimarts, 7 de novembre de 2017.

«La revelació de més de 13 milions de documents sobre l’actuació de l’operadora de serveis offshore Appleby, amb oficines a Bermudes, Illes Verges, Illes Caiman, Guernsey, l’illa de Man, Jersey, Maurici i les Seychelles, posa al descobert (…)».

http://www.bardina.org/jorge-aniceto-molinari/jorge-aniceto-molinari-2017-11-07-paradisos-fiscals-i-entitats-offshore-regne-de-la-impunitat-cat.htm

«D’acord, és bo, recordar». Montevideo. Dissabte, 25 novembre de 2017.

«Quan es projecten els pressupostos per salut, per a l’ensenyament, per a la seguretat social, per a l’habitatge, per a la cura del medi ambient… en cadascun dels estats en què es divideix el planeta, es percep en perspectiva la magnitud de la crisi que viu la humanitat (…)».

http://www.bardina.org/jorge-aniceto-molinari/jorge-aniceto-molinari-2017-11-25-de-acord-es-bo-recordar-cat.htm

«Un nou vestit per al vell conte del Tió». Montevideo. Dissabte, 23 de desembre del 2017.

«Allà per la dècada del 60 hi havia un estudi jurídic a Montevideo, Uruguai, que rebia diners i atorgava un interès a termini fix superior a l’establert en les institucions bancàries (…)».

http://www.bardina.org/jorge-aniceto-molinari/jorge-aniceto-molinari-2017-12-23-un-nou-vestit-per-al-vell-conte-del-tio-cat.htm

Us recordem l’enllaç de la seva secció, «Abordant això gris, que sembla la teoria»:

http://www.bardina.org/jorge-aniceto-molinari/jorge-aniceto-molinari-index-cat.htm

Agraïm la col·laboració de Jorge Aniceto Molinari per l’aportació d’aquests escrits.


8. Web Bardina: «El dret de lliure determinació dels pobles en els tractats internacionals i a l’Estat espanyol», document completat.

Hem completat el document titulat «El dret de lliure determinació dels pobles en els tractats internacionals i a l’Estat espanyol».

En aquesta actualització hem afegit l’esment al «Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals», que va ésser signat conjuntament amb el «Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics», a Nova York el divendres, 16 de desembre del 1966. També hem afegit els esments als articles 94 i 96 de la Constitució Espanyola del 1978, juntament amb l’article 10 apartat 2.

«Deia Lluís Maria Xirinacs (1932-2007): «La independència de cada nació és el bé més preuat per establir la pau a la Terra». Si acomplim aquest principi per a totes les nacions del món, podem afirmar que haurem resolt el problema dels conflictes entre les nacions en la seva justa meitat (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/el-dret-de-lliure-determinacio-dels-pobles-en-els-tractats-internacionals-i-al-estat-espanyol-cat.htm

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Arcadi Oliveres Boadella, Argentina, autodeterminació, Benito Muros Perfecto, Catalunya, conferencies, criptomonedes, Ecoconcern-Innovació Social, ecologia, economia, evasió fiscal, Gene Sharp, independència, Jorge Aniceto Molinari, justicia, llengües, Mercedes Alaya, moneda telematica, no violencia, Noam Chomsky, pobresa, sense obsolescència programada, Texts en castella, Texts en catala, Veneçuela. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.