Martí Olivella a TV3. 11 articles més del Xiri. Col·laboracions de Dolors Marin i Jordi Griera. Manifest Dolça Revolució. I més.

Sumari:
1. Presentació.
2. Web Bardina: Martí Olivella explicant la defensa civil no violenta en el programa «Tot es mou» de TV3. 3-4-2018.
3. Web Bardina: 11 articles del Xiri de la secció «Diario de un senador» («Diari d’un senador»). 66 en total.
4. Web Bardina: «Consciència nacional», per Dolors Marin Tuyà.
5. Web Bardina: «Realisme i futur», per Jordi Griera.
6. Web Bardina. «Sí a les medicines tradicionals i complementàries en la sanitat pública. Tu pagues, tu decideixes», per «La Dolça Revolució de les plantes medicinals».
7. Web Bardina: «Tirania telemàtica o estat de dret».
8. Web Bardina. «El millor president de l’Argentina: article històric d’Arturo Illia», per Pablo Mendelevich.

1. Presentació.

En primer lloc, aquest missatge del Centre d’Estudis Joan Bardina s’emet en homenatge a la Teresa Domènech Bau (1957-2018), excel·lent amiga de Lluís Maria Xirinacs que ens ha deixat aquest dijous 5 d’abril.

En aquesta tramesa us oferim el vídeo amb la intervenció de Martí Olivella pel canal català «TV3» presentant l’edició catalana en paper del llibre de Gene Sharp titulat «La defensa civil no violenta».

A continuació, us oferim 11 articles més de Lluís Maria Xirinacs provinents de la secció «Diario d’un senador» («Diari d’un senador») del rotatiu «Mundo Diario», recuperats digitalment. Actualment ja disposem de 66 articles d’aquesta secció, incloent entre els més recentment recuperats els dies al voltant de la gran manifestació de l’11 de setembre de 1977 a Barcelona.

La psicòloga Dolors Marín ens facilita el seu article titulat «Consciència nacional», publicat aquest diumenge, 8 d’abril del 2018. Posteriorment, tenim l’article de l’enginyer Jordi Griera titulat «Realisme i futur».

El pagès ecològic Josep Pàmies, fundador de l’associació «La Dolça Revolució de les plantes medicinals», ens ha facilitat un escrit demanant el nostre suport a l’acceptació de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) perquè les medicines tradicionals i alternatives s’incloguin dins la sanitat pública.

El document «Tirania telemàtica o estat de dret» adverteix de l’actual control governamental d’Internet i les telecomunicacions. El fundador del Centre d’Estudis Joan Bardina, Agustí Chalaux (1911-2006), rebutjava tant la impunitat que facilita el diner anònim, com la tirania telemàtica que es pot establir si no s’apliquen a aquests mitjans telemàtics les garanties que el seu equip proposa o unes d’equivalents.

Finalment, l’article de Pablo Mendelevich ret també homenatge al qui fou President de l’Argentina, Arturo Umberto Illia, exemple de polític ètic que en el decurs del seu mandat va fer, entre altres realitzacions, que el pressupost d’educació del seu estat fos el més alt de la seva història.

Volem esclarir que, des del Centre d’Estudis Joan Bardina, ens hem fet ressò de les accions del col·lectiu «Fam de Llibertat» i de la carta oberta de Jaume Chalamanch al jutge Pablo Llarena, per tal d’incrementar la difusió d’aquestes iniciatives en virtut de l’amistat que mantenim amb els seus responsables.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.


Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. Web Bardina: Martí Olivella explicant la defensa civil no violenta en el programa «Tot es mou» de TV3. 3-4-2018.

Hem creat la pàgina des de la qual es pot veure el vídeo en català amb la intervenció completa d’en Martí Olivella en el programa «Tot es mou» de TV3, emès el dimarts, 3 d’abril del 2018.

«Martí Olivella és representant de l’ONG Nova-Innovació Social. Va ser un dels primers objectors de consciència al servei militar a l’Estat espanyol, va escriure el llibre «El poder del diner» amb el Centre d’Estudis Joan Bardina i actualment el seu equip ofereix formació en defensa civil no violenta arreu del món, incloent el Sàhara Occidental i la nació catalana (…)».

http://www.bardina.org/videos/marti-olivella-explicant-la-defensa-civil-no-violenta-en-el-programa-tot-es-mou-de-tv3-3-4-2018-cat.htm

Agraïm al mateix Martí Olivella la seva intervenció, així com la seva bona labor i les facilitats aportades per aconseguir difondre aquest document multimèdia.


3. Web Bardina: 11 articles del Xiri de la secció «Diario de un senador» («Diari d’un senador»). 66 en total.

Hem introduït 11 articles més d’en Lluís Maria Xirinacs, escrits quan ell era senador independent a les Corts Constituents espanyoles dels anys 1977-1979, dels publicats al rotatiu «Mundo Diario», dins la seva secció «Diario de un senador» («Diari d’un senador»).

Amb aquests 11 articles ja són 66 els recuperats en català dins d’aquesta secció.

L’enllaç de l’índex on es pot accedir a tots els articles ja recuperats és el següent:

http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-index-cat.htm

Els enllaços dels diferents articles recentment recuperats són, per ordre cronològic del més antic al més modern:

«Tots a una». Dissabte, 10 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-10-tots-a-una-cat.htm

«Des de la porta de la presó». Diumenge, 11 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-11-des-de-la-porta-de-la-preso-cat.htm

«Voluntat sobirana». Dimarts, 13 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-13-voluntat-sobirana-cat.htm

«La rereguarda de la llarga marxa». Dimecres, 14 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-14-la-rereguarda-de-la-llarga-marxa-cat.htm

«Democràcia amb fòrceps». Dijous, 15 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-15-democracia-amb-forceps-cat.htm

«Comptes trimestrals». Divendres, 16 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-16-comptes-trimestrals-cat.htm

«Honorable Eliseo Bayo». Dijous, 17 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-17-honorable-eliseo-bayo-cat.htm

«Vicepresident per l’amnistia». Diumenge, 18 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-18-vicepresident-per-la-amnistia-cat.htm

««La repressió no cessa a la Model»». Dimarts, 20 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-20-la-repressio-no-cessa-a-la-model-cat.htm

«Massa odi». Dimecres, 21 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-21-massa-odi-cat.htm

«Mort». Divendres, 23 de setembre del 1977.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1977-09-23-mort-cat.htm

Dediquem la recuperació d’aquests articles a la memòria de la Teresa Domènech Bau (1957-2018), que ens ha deixat aquest dijous 5 d’abril del 2018. Ella fou una excel·lent amiga de Lluís Maria Xirinacs.


4. Web Bardina: «Consciència nacional», per Dolors Marin Tuyà.

Hem introduït l’article de la Dolors Marin Tuyà titulat «Consciència nacional» publicat al rotatiu «El Punt Avui+» el diumenge, 8 d’abril de 2018.

«Nació o gnatio vol dir naixement damunt la terra, ve de «gnat», on la «g» indoeuropea indica terra, «gea» en grec. Naixem d’una (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/dolors-marin-tuya-consciencia-nacional-cat.htm

Agraïm a la Dolors Marín, psicòloga i membre de la Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs, la seva col·laboració amb aquest document.


5. Web Bardina: «Realisme i futur», per Jordi Griera.

Hem introduït l’article d’en Jordi Griera titulat «Realisme i futur» publicat al rotatiu «Diari de Vilanova» dimecres, 4 d’abril del 2018, en la seva secció «Des del Campanar».

«Quan jo era nano a Catalunya érem 3 milions. El president Pujol va fer la campanya «som 6 milions». Ara en som 7 i mig. Donat que les parelles catalanes amb prou feines han arribat a compensar els decessos amb naixements, queda clar que (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/jordi-griera-realisme-i-futur-cat.htm

Agraïm a en Jordi Griera, enginyer industrial, responsable de la Fundació INEVAL i membre d’honor del Centre d’Estudis Joan Bardina, la seva col·laboració amb aquest document.


6. Web Bardina. «Sí a les medicines tradicionals i complementàries en la sanitat pública. Tu pagues, tu decideixes», per «La Dolça Revolució de les plantes medicinals».

Hem introduït l’article que ens ha proporcionat en Josep Pàmies de «La Dolça Revolució de les plantes medicinals» titulat «Sí a les medicines tradicionals i complementàries en la sanitat pública. Tu pagues, tu decideixes», on es reivindica l’aplicació de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) respecte aquest tema.

«Mentre que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en la seva publicació de la «Estratègia de l’OMS sobre medicina tradicional 2014-2023» anima els governs a incorporar les medicines tradicionals i complementàries dins el sistema sanitari de salut, ens trobem amb que (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/dolca-revolucio-si-a-les-medicines-tradicionals-i-complementaries-en-la-sanitat-publica-tu-pagues-tu-decideixes-cat.htm

Agraïm la col·laboració d’en Josep Pàmies, fundador de l’associació «Dolça Revolució de les plantes medicinals», per proporcionar-nos aquest manifest.


7. Web Bardina: «Tirania telemàtica o estat de dret».

Hem afegit el document comentat titulat «Tirania telemàtica o estat de dret», compost de l’entrevista atorgada per Enric Borràs del rotatiu «Ara» a l’ex-agent de la NSA William Binney, i l’article titulat «El CNI va facilitar l’espionatge massiu dels EUA a Espanya», escrit per Glenn Greenwald i Germán Aranda pel rotatiu «El Mundo».

«Agustí Chalaux (1911-2006) va anticipar-se al seu temps proposant que el diner sigui exclusivament telemàtic, que (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/tirania-telematica-o-estat-de-dret-cat.htm


8. Web Bardina. «El millor president de l’Argentina: article històric d’Arturo Illia», per Pablo Mendelevich.

Hem introduït l’article titulat «El millor president de l’Argentina: article històric d’Arturo Illia», escrit per Pablo Mendelevich, publicat al rotatiu «La Nación» (Argentina), i reproduït en el bloc «El club de los libros perdidos» («El club dels llibres perduts»).

«En aquest reportatge recordem a un polític ètic que assoleix democràticament la presidència del seu estat i implanta l’establiment de propostes en favor del seu propi poble. El seu tarannà (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/pablo-mendelevich-el-millor-president-de-la-argentina-article-historic-de-arturo-illia-cat.htm

Agraïm la col·laboració d’en Ramon Maynou Ferreres, fervent defensor de la renda bàsica que des de Madrid ens ha enviat l’enllaç d’aquest article de qui ha estat el millor President de la República Argentina fins ara.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Agusti Chalaux, amnistia, Argentina, Arturo Umberto Illia, Barcelona, Catalunya, Centre Nacional de Intel·ligència CNI, Dolça Revolució de les Plantes Medicinals, Dolors Marin Tuyà, educacio, Eliseo Bayo, Espanya, Estats Units d'America, Gene Sharp, Germán Aranda, Glenn Greenwald, homenatges, independència, Jaume Chalamanch, Jordi Griera, Josep Pàmies, Lluis Maria Xirinacs, Luís Gómez Llorente, Marti Olivella, moneda telematica, Nova Innovació Social, Organització Mundial de la Salut OMS, Pablo Llarena Conde, Pablo Mendelevich, Ramon Maynou Ferreres, renda basica, salut, sindicalisme, Teresa Domènech Bau, Teresa Pàmies, Texts en castella, Texts en catala, tirania telemàtica, Videos en catala, William Binney. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.