10 articles més del Xiri. Vaga de fam. La reunificació catalana. Escrit de Francesc Macià. Article de Jorge Molinari. Llista de correu.

Sumari:
1. Presentació.
2. Web Bardina: 10 articles del Xiri de la secció «Diario de un senador» («Diari d’un senador»). 222 en total.
3. Web Bardina: «Denunciem: El bloqueig a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa», de Jordi Sànchez i Jordi Turull.
4. Web Bardina: «La vaga de fam, un dels mètodes més exigents de la no-violència», de Vilaweb.
5. Web Bardina: «La reunificació catalana», de Dolors Marin Tuyà.
6. Web Bardina: Pròleg al llibre «Mahatma Gandhi», de Francesc Macià. Brussel·les, 11 de setembre del 1930.
7. Blog «Abordant això gris, que sembla la teoria»: «Grave vacío conceptual» («Greu buit conceptual»), de Jorge Aniceto Molinari.
8. Llista de correu del Centre d’Estudis Joan Bardina (recordatori).

1. Presentació.

En aquesta tramesa del Centre d’Estudis Joan Bardina us oferim la recuperació de 10 articles més escrits pel qui fou senador independent per Barcelona, Lluís Maria Xirinacs, publicats en el desaparegut rotatiu «Mundo Diario». Aquests articles més recentment recuperats són els pertanyents entre els dies 19 i 30 d’abril del 1978 i amb aquests arribem als 222 de la seva secció «Diario de un senador» («Diari d’un senador»).

A continuació, us oferim el manifest de denúncia que signen els polítics empresonats Jordi Sànchez i Jordi Turull, els quals han començat una vaga de fam per tal de reivindicar el seu dret a no veure endarrerit el seu judici. Just a continuació, tenim una explicació del que significa la vaga de fam, eina reivindicativa que va emprar Lluís Maria Xirinacs en certs moments de la seva vida.

La psicòloga Dolors Marín ens facilita un article titulat «La reunificació catalana» que sabem que ha estat molt ben rebut per juristes partidaris de la llibertat de la nació catalana.

El militant pacifista Lluís Fenollosa ens ha fet arribar el pròleg que va escriure Francesc Macià des del seu exili de Brussel·les al llibre «Mahatma Gandhi» de Romain Rolland. La signatura porta data de l’11 de setembre del 1930.

El nostre col·laborador a l’Uruguai, Jorge Aniceto Molinari, ofereix la seva resposta a un comentari rebut sobre la proposta que en Jorge Molinari fa d’aplicar una taxa per cada compravenda monetària.

Finalment, us recordem que tenim a la vostra disposició un servei de llista de correu al qual les persones que no rebeu encara els nostres missatges de forma automàtica us podeu donar d’alta. Us fem esment dels enllaços tant per recomanar l’alta a altres persones com per donar-vos de baixa.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

 

Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. Web Bardina: 10 articles del Xiri de la secció «Diario de un senador» («Diari d’un senador»). 222 en total.

 

Us informem que hem introduït 10 articles més d’en Lluís Maria Xirinacs, escrits quan ell era senador independent a les Corts Constituents espanyoles dels anys 1977-1979, dels publicats al rotatiu «Mundo Diario», dins la seva secció «Diario de un senador» («Diari d’un senador»).

Amb aquests 10 articles ja són 222 els recuperats en català dins d’aquesta secció.

L’enllaç de l’índex on es pot accedir a tots els articles ja recuperats és el següent:

http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-index-cat.htm

Els enllaços dels diferents articles recentment recuperats són, per ordre cronològic del més antic al més modern:

«Va rebentar el gra de pus». Dimecres, 19 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-19-va-rebentar-el-gra-de-pus-cat.htm

«Guerra de nervis». Dijous, 20 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-20-guerra-de-nervis-cat.htm

«Iniciativa legislativa popular». Divendres, 21 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-21-iniciativa-legislativa-popular-cat.htm

«Acció popular judicial». Dissabte, 22 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-22-accio-popular-judicial-cat.htm

«Participació popular en l’executiu». Diumenge, 23 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-23-participacio-popular-en-el-executiu-cat.htm

«Sempre hi ha diners». Dimecres, 26 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-26-sempre-hi-ha-diners-cat.htm

«L’atur va arribar al Senat». Dijous, 27 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-27-el-atur-va-arribar-al-senat-cat.htm

«Els aturats, al Senat». Divendres, 28 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-28-els-aturats-al-senat-cat.htm

««Els Joglars» cas anòmal». Dissabte, 29 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-29-els-joglars-cas-anomal-cat.htm

«El millor 1 de maig». Diumenge, 30 d’abril del 1978.
http://www.bardina.org/diari-senador/diari-senador-1978-04-30-el-millor-1-de-maig-cat.htm


3. Web Bardina: «Denunciem: El bloqueig a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa», de Jordi Sànchez i Jordi Turull.

Hem reproduït l’article titulat «Denunciem: El bloqueig a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa», signat per Jordi Sànchez i Jordi Turull, a Lledoners, l’1 de desembre del 2018. Al final d’aquest pàgina teniu l’enllaç per donar suport a aquest manifest.

Denunciem: El bloqueig a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa.

«L’accés als tribunals sense dilacions ni traves innecessàries és un dret que tota persona té. Dificultar l’exercici d’aquest dret amb plenes garanties i en condicions justes pot comportar perjudicis i danys irreparables a drets fonamentals (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/jordi-sanchez-jordi-turull-denunciem-el-bloqueig-a-la-justicia-europea-que-el-tribunal-constitucional-ens-imposa-cat.htm


4. Web Bardina: «La vaga de fam, un dels mètodes més exigents de la no-violència», de Vilaweb.

Hem reproduït l’article titulat «La vaga de fam, un dels mètodes més exigents de la no-violència», signat per la redacció de Vilaweb, l’1 de desembre del 2018.

La vaga de fam, un dels mètodes més exigents de la no-violència.

«La vaga de fam és un dejuni que té la finalitat d’atreure de manera extrema l’atenció contra (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/vilaweb-la-vaga-de-fam-un-dels-metodes-mes-exigents-de-la-no-violencia-cat.htm


5. Web Bardina: «La reunificació catalana», de Dolors Marin Tuyà.

Hem reproduït l’article titulat «La reunificació catalana», de Dolors Marin Tuyà, publicat al rotatiu «El Punt Avui+», el diumenge, 25 de novembre del 2018:

La reunificació catalana.

«Ens estem reunint, reunificant, això és el que fem el poble català. Diguem-ho clar. Ens costa dir-ho pels cops i les patacades que hem rebut i rebem quan (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/dolors-marin-tuya-la-reunificacio-catalana-cat.htm

Agraïm la col·laboració de la psicòloga i membre de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, Dolors Marín, per la redacció d’aquest article.


6. Web Bardina: Pròleg al llibre «Mahatma Gandhi», de Francesc Macià. Brussel·les, 11 de setembre del 1930.

Hem reproduït el pròleg al llibre «Mahatma Gandhi» de Francesc Macià, escrit en el seu exili a Brussel·les l’11 de setembre del 1930.

Pròleg al llibre «Mahatma Gandhi» de Romain Rolland. Francesc Macià.

«El fet d’un Gandhi, desarmat enfront d’un armament com el de la forta Anglaterra; emparat en els mitjans més simples i prevalent contra els enginys més violents i temibles; empresonat i alçant l’Índia com el més exaltat dels propagandistes, obre (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/francesc-macia-proleg-al-llibre-mahatma-gandhi-de-romain-rolland-cat.htm

Agraïm la col·laboració del militant pacifista Lluís Fenollosa per haver-nos fer arribar aquest apreciable text, i als seus companys d’objecció de consciència José Manuel Garcia del Valle, Pepe Beúnza i Martí Olivella, per la seva col·laboració.


7. Blog «Abordant això gris, que sembla la teoria»: «Grave vacío conceptual» («Greu buit conceptual»), de Jorge Aniceto Molinari.

Hem introduït en el blog «Abordant això gris, que sembla la teoria», l’article en castellà titulat «Grave vacío conceptual» («Greu buit conceptual»):

«Grave vacío conceptual» («Greu buit conceptual»). Dimarts, 24 de novembre del 2018.

«Jorge, concuerdo con el excelente análisis de tu artículo. Hace pocos días le pregunté a uno de los precandidatos si consideraba que podría plantearse el gravamen a las transacciones financieras (tasa Tobin) y me contestó: «de eso ya nadie habla y además con el desarrollo de la tecnología es impracticable, no hay formas de controlarlo» (sic) (…)».

Jorge, concordo amb l’excel·lent anàlisi del teu article. Fa pocs dies li vaig preguntar a un dels precandidats si considerava que podria plantejar-se el gravamen a les transaccions financeres (taxa Tobin) i em va contestar: «d’això ja ningú no en parla i a més amb el desenvolupament de la tecnologia és impracticable, no hi ha formes de controlar-ho» (sic) (…)».]

http://eso-gris.blog.pangea.org/2018/11/24/grave-vacio-conceptual/

Agraïm la col·laboració de Jorge Aniceto Molinari en proporcionar-nos aquest article.


8. Llista de correu del Centre d’Estudis Joan Bardina (recordatori).

Us recordem que tenim a la vostra disposició una llista de correu per poder rebre les nostres notificacions mitjançant missatges de correu electrònic, llista a la qual us podeu afegir mitjançant un enllaç. Podeu recomanar aquest enllaç a les persones que conegueu i que encara no s’han donat d’alta.

En aquest enllaç us demana introduir la vostra adreça de correu electrònica i escollir a quina o quines de les modalitats de la llista voleu rebre les informacions, en funció dels idiomes a visualitzar. Rebreu un missatge per tal de confirmar aquesta subscripció per assegurar que les persones que us voleu donar d’alta ho feu amb el vostre consentiment:

https://bardina-lists.pangea.org/?p=subscribe&id=1

Sempre que ho considereu oportú, us podeu donar de baixa d’aquestes trameses, mitjançant aquest altre enllaç. També us demanarà confirmació:

https://bardina-lists.pangea.org/?p=unsubscribe&id=1

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en atur, Brusel·les, democràcia, democràcia directa, Dolors Marin Tuyà, economia, Francesc Macià Llussà, Iniciativa Legislativa Popular, Jordi Sànchez Picanyol, Jordi Turull Negre, Jorge Aniceto Molinari, José Manuel Garcia del Valle Irala, justicia, legislacio, Lluís Fenollosa, Lluis Maria Xirinacs, Marti Olivella, Mohandas Karamchand Gandhi, no violencia, Pepe Beunza, Romain Rolland, sindicalisme, taxa tobin, Tribunal Constitucional espanyol, Uruguai, vaga de fam. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.