«Llum sense obsolescència» per Benito Muros. Satyagraha i 1-O. Afluixar la ment amb Dolors Marín. Energies renovables en països petroliers. «Perles del debat» de Jorge Molinari. 6a Universitat Nova Història.

Sumari:
1. Presentació.
2. Web Bardina: «Llum sense obsolescència», per Benito Muros.
3. Web Bardina: «La Satyagraha del Primer d’Octubre», per Joan Martínez Alier.
4. Web Bardina: «Trobem la força quan afluixem la ment», per Dolors Marín Tuyà.
5. Web Bardina: «L’aposta d’Escòcia per les energies renovables», per Marc Belzunces.
6. Web Bardina: «Energia undimotriu: avui al 0% a l’Argentina però amb un enorme potencial», per Andrea Mendez Brandam.
7. Blog «Abordant això gris, que sembla la teoria»: «Perlas del debate» («Perles del debat»), de Jorge Aniceto Molinari.
8. 1/5-8-2019. Sisena Universitat de la Nova Història.

1. Presentació.

En aquesta tramesa del Centre d’Estudis Joan Bardina us oferim en primer lloc l’article que l’economista i activista en favor del medi ambient Benito Muros ha adreçat al rotatiu «El Punt Avui+» per tal d’aconseguir inversió per la producció de les seves bombetes sense obsolescència programada.

A continuació, en Xavier Díez ens fa arribar mitjançant el seu bloc un escrit del professor Joan Martínez Alier fent l’equivalència entre els fets de l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya i la marxa de la sal dels resistents no violents en favor de la independència de la Índia.

La psicòloga i membre de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs, Dolors Marín, ens fa arribar el seu escrit alertant-nos sobre l’excés de mentalització.

Un article i una entrevista ens il·lustren sobre l’oportunitat d’implementar fonts d’energies renovables en països productors de petroli com són Escòcia i l’Argentina, diversificant així la seva producció energètica i apostant per un futur més sustentable pel nostre planeta.

El nostre col·laborador des de l’Uruguai, Jorge Aniceto Molinari, ens ha fet arribar un nou article on insisteix en la necessitat d’establir una mesura monetària única telemàtica a nivell planetari que permeti eliminar els paradisos fiscal i faciliti les inversions que el sector públic necessita per mantindre’s.

Finalment, us informem que l’Institut Nova Història convoca la sisena edició de la seva Universitat, a Montblanc, pels primers dies d’agost del 2019, des d’on podrem conèixer les darreres descobertes en la recuperació de la veritat històrica de la nació catalana.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

 

Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
http://bardina.org


2. Web Bardina: «Llum sense obsolescència», per Benito Muros.

Hem introduït, dins de l’apartat d’opinió, l’article titulat «Llum sense obsolescència», escrit per l’economista i activista mediambiental Benito Muros, en un article publicat dins el rotatiu «El Punt Avui+», el diumenge, 23 de juny del 2019.

Agraïm la col·laboració d’en Benito Muros, President de la Fundació FENISS (http://feniss.org) en fer-nos arribar el seu article.

Llum sense obsolescència.

«El 18 de juny del 1901, el parc de bombers de Livermore, a Califòrnia, va encendre una bombeta incandescent de 4 Watts per il·luminar l’estació durant les 24 hores del dia. Avui, més d’un segle després, la bombeta segueix encesa com el primer dia (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/benito-muros-llum-sense-obsolescencia-cat.htm

3. Web Bardina: «La Satyagraha del Primer d’Octubre», per Joan Martínez Alier.

Hem introduït, dins l’apartat d’opinió, l’article titulat «La Satyagraha del Primer d’Octubre», escrit pel professor Joan Martínez Alier, en un article publicat dins el bloc de MésVilaweb anomenat Espai de Dissidència. La bitàcola de Xavier Díez, el dimecres, 19 de juny del 2019.

Agraïm la col·laboració d’en Martí Olivella en facilitar-nos l’enllaç d’aquest article.

La Satyagraha del Primer d’Octubre.

«Ara hi ha diversos polítics i dirigents socials catalans empresonats o en recerca i captura, processats per «rebel·lió i sedició». També ho van ser en el seu dia (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/joan-martinez-alier-la-satyagraha-del-primer-de-octubre-cat.htm

4. Web Bardina: «Trobem la força quan afluixem la ment», per Dolors Marín Tuyà.

Hem introduït, dins de l’apartat d’opinió, l’article titulat «Trobem la força quan afluixem la ment», escrit per la psicòloga i membre de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, Dolors Marín Tuyà, article publicat al rotatiu «Penedès Econòmic», el juny del 2018.

Agraïm la col·laboració de la Dolors Marín en redactar aquest article.

Trobem la força quan afluixem la ment.

«L’excés de mentalització teòrica que patim actualment ens allunya de la nostra espontaneïtat, autenticitat i ingenuïtat. Sovint el que tenim al cap ho envaeix tot i ens esgota la nostra força física i psíquica, la vivent, de valor, d’empenta, de desig, d’impuls (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/dolors-marin-tuya-trobem-la-forca-quan-afluixem-la-ment-cat.htm

5. Web Bardina: «L’aposta d’Escòcia per les energies renovables», per Marc Belzunces.

Hem introduït, dins de l’apartat d’opinió, l’article titulat «L’aposta d’Escòcia per les energies renovables», escrit per Marc Belzunces, en un article publicat dins el diari digital Vilaweb, el dissabte, 8 de juny del 2019.

Agraïm la col·laboració de l’equip del diari digital Vilaweb per facilitar l’autorització per poder reproduir aquest escrit.

L’aposta d’Escòcia per les energies renovables.

«Escòcia i els Països Catalans tenen molts elements en comú. A banda esdeveniments històrics, com ara (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/vilaweb-marc-belzunces-la-aposta-de-escocia-per-les-energies-renovables-cat.htm

6. Web Bardina: «Energia undimotriu: avui al 0% a l’Argentina però amb un enorme potencial», per Andrea Mendez Brandam.

Hem introduït, dins de l’apartat d’entrevistes, l’entrevista titulada «Energia undimotriu: avui al 0% a l’Argentina però amb un enorme potencial», concedida per Andrea Mendez Brandam a Alejandro Haim i Mario Pelissero, publicada dins el mitjà digital Notícies Positives, el dimarts, 25 de juny del 2019.

Energia undimotriu: avui al 0% a l’Argentina però amb un enorme potencial.

««En aquest moment, l’energia undimotriu a l’Argentina està al 0%, però té un enorme potencial i per a desenvolupar-la (…)».

http://www.bardina.org/nw/escrits/noticies-positives-andrea-mendez-brandam-energia-undimotriu-avui-al-0-per-cent-a-la-argentina-pero-amb-un-enorme-potencial-cat.htm

7. Blog «Abordant això gris, que sembla la teoria»: «Perlas del debate» («Perles del debat»), de Jorge Aniceto Molinari.

Hem introduït en el blog «Abordant això gris, que sembla la teoria», l’article en castellà titulat «Perles del debat», accessible mitjançant l’enllaç següent:

«Perlas del debate» («Perles del debat»). Dimarts, 18 de juny del 2019.

Sé compañeros que hay una gran preocupación luego de lo que viene ocurriendo en particular en nuestra América. Se trata de no retroceder, pero eso no nos puede llevar a no razonar donde estamos parados. La crisis que vive la predominancia del modo de producción capitalista es irreversible y se agrava (…).

[Sé companys que hi ha una gran preocupació després del que va esdevenint en particular a la nostra Amèrica. Es tracta de no retrocedir, però això no ens pot portar a no raonar on estem aturats. La crisi que viu la predominança de la manera de producció capitalista és irreversible i s’agreuja (…).]

http://eso-gris.blog.pangea.org/2019/06/18/perlas-del-debate/

Agraïm la col·laboració de Jorge Aniceto Molinari en proporcionar-nos aquest article.

8. 1/5-8-2019. Sisena Universitat de la Nova Història.

Entre els dies dijous 1 i dilluns 5 d’agost de l’any 2019 es celebra al Convent de Sant Francesc de Montblanc la sisena edició de la Universitat de la Nova Història, amb la col·laboració i el suport de diferents entitats, entre elles el Centre d’Estudis Joan Bardina i la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs.

L’Institut Nova Història és una entitat fundada per l’equip encapçalat pel filòleg i historiador Jordi Bilbeny, dedicada a la recerca i recuperació de la veritat històrica, fent especial èmfasi en desfer les falsificacions i manipulacions que la Censura Reial Espanyola i la Inquisició van causar en el coneixement que tenim actualment de la història de la nació catalana.

El fenomen de la manipulació de la percepció de la realitat històrica per part dels diferents poders d’aquest Món és una realitat constatable mitjançant les contradiccions descobertes en els documents que han sobreviscut a aquesta manipulació, i sovint han estat les nacions ocupades per potències colonials i els derrotats per les diferents guerres les víctimes d’aquesta manipulació.

En el dia de cloenda d’aquestes jornades, dilluns 5 d’agost, es celebrarà a les 12 del migdia una taula rodona titulada «Recuperar el passat per guanyar el futur», moderada per la Montserrat Torres, expresidenta d’Òmnium Cultural de Lleida, en la qual participarà, entre altres persones, la Núria Breu, membre de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs.

Us animem, per tant, a assistir a aquesta nova edició de la Universitat de la Nova Història.

Podeu consultar el programa sencer en català dins la pàgina següent:

https://www.inh.cat/agenda/Programa-general-de-la-6a-Universitat-Nova-Historia-a-Montblanc-1-5-d’agost-del-2019-.-2019-08-01

Informació general de la Universitat de la Nova Història:

https://www.inh.cat/universitat

 

«La llengua i la història són el botí més preuat a l’hora de sotmetre un poble».

Àngel Guimerà (1845-1924).


«La història l’escriuen els vencedors».

Winston Churchill (1874-1965).


«Qui controla el passat, controla el futur… qui controla el present, controla el passat».

George Orwell (1903-1950).


«Recuperar el passat per construir el futur esdevé la tasca que tot ésser humà ha d’assumir responsablement en el seu compromís amb la societat».

Simone Weil (1909-1943).


Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Alejandro Haim, Andrea Mendez Brandam, Àngel Guimerà Jorge, Argentina, Benito Muros Perfecto, censura, Censura Reial Espanyola, crisi, Dolors Marin Tuyà, El Punt Avui+, energies renovables, Eric Arthur Blair George Orwell, Escòcia, evasió fiscal, Fundació FENISS, Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, historia, Institut Nova Història, Joan Martínez Alier, Jordi Bilbeny, Jorge Aniceto Molinari, justicia, Livermore, Marc Belzunces, Mario Pelissero, Marti Olivella, Montblanc, Montserrat Torres, Noticias Positivas, Núria Breu, Òmnium Cultural, Paisos Catalans | Paises Catalanes, paradís fiscal, Penedès Econòmic, psicologia, satyagraha, sense obsolescència programada, Simone Weil, Texts en castella, Texts en catala, Tribunal de la Santa Inquisició, Universitat de la Nova Història, universitats, Uruguai, Winston Leonard Spencer-Churchill Winston Churchill, Xavier Diez Rodríguez. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.